Selectează o Pagină

Sunt zile aglomerate la finalul carora tot ce ai nevoie este o baie fierbinte sau un dus relaxant. Pentru ca senzatia placuta a apei fierbinti sa nu fie franta brusc de duritatea prosoapelor vechi si ingrijite necorespunzator, trebuie sa acorzi o atentie speciala acestor textile prezente in baia ta. Pentru ca rasfatul sa continue si dupa baie ai nevoie de prosoape moi de calitate superioara, care sa iti imbratiseze trupul cu o atingere cat mai delicata. 

Cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa cumperi cele mai moi si pufoase prosoape, iar dupa primele spalari acestea sa devina aspre. In medie un prosop de calitate are o durata de viata de 2 ani. Astfel ca, inasprirea acestuia dupa primele spalari nu este un lucru normal. Atunci intrebarea este: ai achizitionat un prosop cu adevarat calitativ? Sau ai facut cele mai comune greseli in ceea ce priveste intretinerea acestora?

Tocmai pentru a veni cu un raspuns la aceste intrebari, am ales ca in articolul de azi sa abordam subiectul prosoapelor. In randurile de mai jos iti vom oferi cateva sfaturi pentru a-ti ingriji corespunzator prosoapele. Cateva actiuni prin care poti sa le pastrezi moi si pufoase o perioada indelungata. Si astfel sa poti sa te bucuri de rasfatul oferit de atingerea delicata a acestora mai mult timp.

Inainte de prima utilizare

Dupa achizitionarea unui set nou de prosoape este esential ca acestea sa fie spalate inainte de prima folosire. Pentru prima spalare este suficient sa setezi masina de spalat pe un program scurt, la o temperatura de 30-40 grade. Foloseste pentru prima spalare pe langa cantitatea mica de detergent si o cana cu otet alb. Otetul este menit sa dezinfecteze si sa improspateze tesatura prosoapelor. 

Dupa folosirea prosoapelor

Este foarte important ca dupa ce te stergi cu prosopul, sa il pui la uscat. Punerea prosopului ud in cosul de rufe este printre cele mai frecvente greseli. Avand in vedere ca prosopul a fost folosit si este ud, haine din cosul de rufe vor prelua umezeaza acestuia. Iar intr-un final toate hainele vor avea un miros neplacut. Ba mai mult, acestea pot mucegai din cauza umiditatii si pot dezvolta bacterii.

Daca prosoapele tale au deja un miros neplacut exista o solutie pentru a scapa de acesta. Trebuie doar sa pui prosoapele in cauza in masina de spalat, sa adaugi bicarbonat de sodiu si otet. Seteaza masina de spalat la 60 de grade si nu adauga balsam la acest ciclu de spalare. Este indicat ca dupa ce ai pornit ciclul de spalare si masina s-a umplut cu apa sa o opresti. Opreste masina de spalat si lasa prosoapele sa se inmoaie in apa cu bicarbonat aproximativ 40-50 de minute. Dupa care porneste din nou masina de spalat. Dupa acest ciclu de spalare poti sa mai pornesti o data masina de spalat si sa adaugi balsam de rufe. 

Uscarea prosoapelor

Avand in vedere dimensiunea destul de mica a bailor si problema umiditatii, uscarea prosoapelor este recomandata in are liber. Dupa ce masina de spalat si-a terminat programul trebuie sa intinzi prosoapele in cel mai scurt timp posibil. In acest fel acestea nu vor sta inchise in cuva masinii si nu vor prinde un miros neplacut. De asemenea uscarea prosoapelor agatate unul peste altul nu este deloc o idee buna. Neavand destul spatiu pentru a se usca repede, umezeala va atrage bacterii. 

In cazul in care ai posibilitatea sa usuci prosoapele in aer liber, trebuie sa fii atent ca locul in care acestea sunt intinse sa nu fie in razele directe ale soarelui. Tesatura prosoapelor care stau in bataia directa a soarelui o perioada indelungata se vor decolora, se vor deteriora, iar prosoapele vor deveni rigide. 


Acestea sunt actiunile de baza pentru ca dupa achizitionarea unor prosoape moi de calitate superioara sa reusesti sa le pastrezi delicatetea cat mai mult timp. Acorda atentie acestor detalii si profita cat mai mult de delicatetea prosoapelor tale.