Selectează o Pagină

Baia este un spatiu al relaxarii, al meditatiei si al ritualurilor de frumusete. Este un spatiu al miresmelor si al imbaierilor prelungite. Este uneori locul in care ne simtim cel mai bine. Este locul in care ne revigoram dimineata cu un dus rece sau locul in care scapam seara de toate grijile de peste zi cu o baie fierbinte. In ajutorul realizarii tuturor acestor ritualuri vin instrumentele de infrumusetare: de la geluri de dus, creme hidratante, sare de mare pentru cada sau uleiuri pentru corp si pana la oglinda de baie sau chiar si prosoapele de baie. Fiecare dintre ele contribuie la rezultatul pe care dorim sa il obtinem inainte de a iesi din camera de baie: un par matasos, o piele hidratata sau o fata curata, lipsita de impuritati.

Asadar, prosoapele de baie fac parte din ritualurile zilnice de ingrijire a pielii. De multe ori ne plangem de calitatea acestora imediat dupa cumparare. Chiar daca le-am ales pe cele la un pret ceva mai ridicat, totusi nu suntem multumiti de durabilitatea acestora si de aspectul lor dupa cateva spalari. Oare calitatea materialelor folosite sau modul de fabricatie sunt de vina? Sau modul in care alegem sa le intretinem? Totusi, daca prosoapele au fost cumparate din magazine de calitate, de la producatori de top, prima presupozitie este eliminata. In ceea ce priveste intretinerea lor, trebuie sa stim care sunt recomandarile din partea producatorilor astfel incat sa fim constienti care sunt cauzele scurtarii durabilitatii acestora.

Alegerea temperaturii optime de spalare

Fiecarui prosop ii este atasata o eticheta care cuprinde informatii de intretinere pe care de foarte multe ori o neglijam. Fie o ignoram total, fie o folosim drept agatatoare, fie chiar o taiem cu foarfeca pentru ca ne incurca. Eticheta respectiva isi are rolul lor. Pe aceasta eticheta este trecuta temperatura optima de spalare pentru prosopul respectiv. In functie de rezistenta firelor din material, fiecare prosop are o temperatura potrivita. Este esential ca aceasta sa fie respectata atunci cand prosoapele sunt spalate.

Folosirea produselor de ingrijire potrivite

Din perspectiva produselor de ingrijire potrivite un rol important il are limpezitorul. Folosirea unui limpezitor nepotrivit poate lasa prosoapele aspre la atingere si inconfortabile atunci cand le vei folosi pentru intreg corpul. De aceea, poti alege un limpezitor, asa cum sunt cele pentru hainele bebelusilor, care lasa prosoapele moi dupa spalare.

Inalbirea nu este permisa

Prosoapele albe sunt prima alegere in randul clientilor. Acestea inspira curatenie, eleganta si delicatete. De aceea se folosesc si in regimul hotelier. Consecinta principala este ca acestea se si murdaresc cel mai repede. Cu toate acestea, folosirea inalbitorului pentru a mentine nuanta initiala nu este permisa. Clorul afecteaza major calitatea prosoapelor.

Evitarea razelor solare la uscare

Uscarea prosoapelor afara, in lumina directa a razelor solare conduce la decolorarea acestora. In special prosoapele colorate vor avea de suferit din aceasta cauza pentru ca isi vor pierde intensitatea culorii. Totusi, cea mai potrivita modalitate de uscare este uscarea in masina profesionala, prin centrifugare. Daca nu exista posibilitatea aceasta, este recomandata uscarea lor prin evitarea razelor solare sau expunerea lor la plaja.

Atentie la scoaterea petelor

Situatiile neplacute sunt inevitabile si astfel pot sa apara pete nedorite pe prosoapele de baie. Insa scoaterea lor nu este permisa cu ajutorul produselor pe baza de solventi deoarece acestea vor afecta materialul. Exista produse de scoatere a petelor care nu contin in compozitia lor solventi si sunt o alegere potrivita pentru astfel de situatii.

Respectarea acestor sfaturi de intretinere si ingrijire a prosoapelor de baie va conduce spre pastrarea aspectului matasos, a culorii intense si a rezistentei materialului in urma spalarilor repetate.