Selectează o Pagină

Pozitia pe care o adoptam in timpul somnului reprezinta unul dintre principalii factori de luat in considerare atunci cand alegem sa cumparam o perna. La fel de importanta precum lenjeria de pat sau pilota, perna contribuie alaturi de celelalte elemente la confortul si siguranta noastra pe timpul noptii. Fie ca alegi perne din puf sau perne din microfibra, pozitia de dormit te va ajuta sa alegi cea mai potrivita perna pentru tine.

Perna este constituita cu scopul de a oferi suport capului pe timpul noptii. Insa in acelasi timp perna trebuie aleasa in asa fel incat coloana vertebrala sa fie mentinuta dreapta. In cazul in care pe timpul noptii nu ne-am modifica pozitia corpului, lucrurile ar fi mai simple. Insa, fara sa fim constienti, in timpul somnului ne modificam in permanenta pozitiile. Chiar daca atunci cand adormim suntem pe spate, s-ar putea ca dimineata sa ne trezim pe burta.

Astfel ca spatele nostru, gatul si capul ar putea avea de suferit daca nu alegem o perna in functie de pozitia predominanta din timpul somnului. Iata ce tip de perne sunt recomandate atunci cand in majoritatea momentelor dormi pe spate, pe o parte sau pe burta.

 

Pe spate

 

In cazul in care pozitia ta preferata este pe spate trebuie sa stii ca pentru aceste persoane sunt indicate pernele mai inalte care sa sustina in mod echilibrat gatul si umerii. Cel mai important aspect in aceasta pozitie se refera la coloana vertebrala care nu trebuie sa isi modifice forma ei naturala, usor curbata. Pentru cei care dorm pe spate pernele anatomice, adica acelea care isi modifica forma in functie de pozitia corpului vor fi de un real folos.

Din punct de vedere medical, aceasta pozitie este cea mai sanatoasa si aduce cele mai multe beneficii. Dormitul pe spate, insa, accentueaza sforaitul. Pentru cei care au probleme de acest fel si produc disconfort celor din jurul lor sunt indicate alte pozitii pentru a evita astfel de probleme.

 

Pe o parte

 

Marea majoritate dintre noi dormim pe o parte. In acest caz este nevoie de o perna care sa mentina capul si gatul la acelasi nivel cu trunchiul. In lipsa unei perne capul va fi aplecat iar pe o perna inalta capul va fi mai ridicat decat trunchiul. Astfel ca pentru aceasta pozitie sunt ideale pernele dure care sa substituie spatiul dintre suprafata de dormit, gat si cap. Si in acest caz, o perna anatomica, in detrimentul uneia clasice te va ajuta sa mentii un somn sanatos si odihnitor.

 

Pe burta

 

O alta categorie de persoane prefera pozitia pe burta in timpul odihnei. In acesta situatie nu mai sunt recomandate pernele dure, asa cum sunt in cazul pozitiei pe o parte, ci pernele moi. De asemenea, inaltimea pernei este fundamentala pentru mentinerea aceleiasi pozitii naturale ale coloanei vertebrale. Daca dormi pe burta alege o perna de o inaltime redusa si cu o compozitie moale.

In cazul in care adopti in timpul somnului fiecare dintre aceste pozitii si nu ai o pozitie predominanta sunt recomandate pernele flexibile care permit sustinerea capului, a gatului si a umerilor in mod corespunzator atat pe spate sau pe burta, cat si pe o parte. In magazinul nostru gasesti o gama larga de perne de puf si alte tipuri de o calitate superioara. Alege perna perfecta pentru tine de la Behrens!