Selectează o Pagină

Nu exista o senzatie mai placuta dupa o zi lunga si obositoare decat sa ajungi acasa si sa faci o baie fierbinte. Baia te ajuta sa te relaxezi, sa lasi tot stresul deoparte si sa ai o seara linistita. Pentru ca acest proces sa nu fie intrerupt de duritatea prosoapelor vechi, trebuie sa stii cum sa ai grija de prosoapele tale in asa fel incat acestea sa vina in completarea baii fierbinti si sa iti rasfete pielea. Prosoapele moi si de calitate sunt o alinare pentru piele indiferent ca le folosim dupa un dus rapid, dupa o baie fierbinte sau dupa rutina de ingrijire de zi cu zi.

Avand in vedere ca prosoapele sunt printre textilele pe care le spalam cel mai des, acestea se pot deteriora mai repede decat celelalte obiecte vestimentare. Sunt insa metode prin care putem sa pastram prosoapele moi si catifelate un timp mai indelungat, spalandu-le la fel de des. Trebuie doar sa fim atenti la cateva detalii si sa respectam instructiunile de pe eticheta prosoapelor.

Sa vedem care sunt cele mai importante 5 lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a-ti mentine prosoapele moi si catifelate:

1. Nu arunca prosopul ud direct in cosul cu rufe

Dupa ce folosesti prosopul, trebuie sa il lasi sa se usuce inainte de a-l pune in masina de spalat sau in cosul cu rufe. Daca arunci prosopul ud direct in masina de spalat sau in cosul cu rufe acesta va incepe sa dezvolte bacterii si va capata un miros ciudat.

Prosopul ud poti sa il pui in masina de spalat numai in cazul in care vei porni masina imediat si prosopul va fi spalat chiar dupa utilizare.

2. Prosoapele trebuie sa aiba propriul ciclu de spalare

Asta inseamna ca prosoapele trebuie sa fie spalate numai alaturi de alte prosoape si nu amestecate cu alte haine sau cu lenjeria de pat. Fii foarte atent sa nu umpli cu totul masina de spalat pentru ca prosoapele sa aiba loc si astfel sa ramana pufoase.

Propriul ciclu de spalare al prosoapelor trebuie sa fie neaparat la temperatura indicata pe eticheta acestora. Spalarea prosoapelor la temperatura indicata pe eticheta ajuta atat la pastrarea rezistentei cusaturilor cat si la mentinerea culorilor vii cat mai mult timp.

3. Nu folosi balsam de rufe pentru prosoape

Balsamul de rufe in cazul prosoapelor nu are tocmai efectul pe care il are in cazul obiectelor vestimentare. Acesta poate distruge fibrele prosoapelor, facandu-le mai aspre si mai rigide cu fiecare spalare. Suntem siguri ca nu iti doresti asta.

O solutie pentru clatirea prosoapelor care in acelasi timp le mentine moi si pufoase este folosirea otetului alb. Nu trebuie sa iti faci griji ca prosoapele vor mirosi a otet, deoarece dupa uscare acesta se evapora si nu mai ramane nici urma de miros.

4. Foloseste cantitatea de detergent potrivita

Ideea conform careia mai mult detergent curata mai bine, nu se aplica in cazul prosoapelor de baie. Pentru prosoapele de baie excesul de detergent creeaza fix efectul invers si nu lasa prosoapele sa se curete corespunzator. Astfel acestea isi vor pierde atat din calitate cat si din aspectul pufos si moale.

5. Nu usca prosoapele pe calorifer

Imediat ce ciclul de spalare a ajuns la fina este indicat sa scoti prosoapele din masina de spalat, sa le scuturi bine si sa le intinzi la uscat. Ideal ar fi ca acestea sa se usuce afara, la aer si in bataia vantului, pentru a se aerisi cat mai bine. Nu le lasa in bataia directa a soarelui pentru a nu-si pierde culoarea si pentru a nu se inaspri.

Caldura emanata de calorifer cu siguranta le va usca mult mai repede insa le va face foarte rigide si aspre. Astfel la contactul cu pielea cu siguranta nu vor mai oferi o senzatie la fel de placuta ca inainte.

Daca tii cont de aceste 5 sfaturi si de instructiunile de pe eticheta prosoapelor pe care le achizitionezi, cu siguranta vei reusi sa profiti de moliciunea acestora un timp cat mai indelungat.

Pentru prosoape moi si de calitate, intra pe site-ul nostru si alege-ti prosoapele preferate dintr-o gama variata de marimi, culori si modele. Prosoapele noastre sunt fabricate la cele mai inalte standarde de calitate, din bumbac 100%, cu o capacitatea mare de absorbtie, moi si prietenoase cu pielea.