Selectează o Pagină

Stiai ca ne petrecem o treime din viata dormind?

N-o spun doar eu, ci o multime de studii.

Asta inseamna ca trebuie sa avem foarte mare grija atat la salteaua pentru patul nostru, cat si la perna, pilota si, nu in ultimul rand, la alegerea lenjeriei. Cu cat dormim mai bine, cu atat suntem mai odihniti si mai productivi.

O pilota de calitate este mai mult decat o simpla necesitate, indiferent ca e toamna, iarna sau orice alt anotimp. Exista o multime de tipuri de pilote, din care poti sa o alegi pe cea pe care o consideri cea mai potrivita nevoilor tale.

Pilota din pene si puf de rata, pilota din lana, din bambus sau microfibra, fiecare avand propriile avantaje. Pentru a avea o pilota cu adevarat confortabila, care sa iti ofere protectie si sa iti mentina temperatura perfecta a corpului in decursul intregii nopti, trebuie sa afli cateva detalii despre fiecare tip de pilota.

Umplutura pilotei este primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare inainte de a te avanta in cumpararea uneia.

In functie de umplutura va depinde calitatea pilotei, gradul de confort pe care o va oferi si, nu in ultimul rand, greutatea acesteia. Dupa ce alegi pilota nu uita nici de alegerea lenjeriei care sa fie, la fel, dintr-un material de calitate.

Pilotele cu umplutura naturala, cum este lana, penele, puful de rata sau bumbacul, sunt in general mult mai apreciate.

Acestea sunt mai placute la atingere si permit o mai buna circulatie a aerului, ceea ce inseamna ca pielea ta va respira mai bine si nu te vei trezi in miezul noptii lac de apa din cauza transpiratiei. De asemenea, pilotele cu umplutura naturala, rezista mult mai bine in timp, in comparatie cu cele sintetice.

1. Pilota umpluta cu pene si puf de rata

Pilota umpluta cu pene si puf de rata este printre cele mai avantajoase pilote cu umplutura naturala. Puful de rata este un foarte bun izolator termic – datorita acestei calitati, este un candidat perfect pentru a fi utilizat la umplerea pilotelor.

Iti recomand pilota umpluta cu puf de rata in cazul in care, pana acum, transpirai foarte mult in timpul somnului. Aceasta umplutura asigura un confort termic exceptional si asigura o ventilatie corespunzatoare a aerului.

Avantajele pilotei cu acest tip de umplutura sunt multiple:

  • este calduroasa si pufoasa;
  • este naturala;
  • atrage umezeala generata de corp si o elimina;
  • este rezistenta in timp;

2. Pilota umpluta cu lana

Lana are proprietati de termoreglare, ceea ce o face perfecta pentru fiecare anotimp. Lana poate sa absoarba umezeala de pana la o treime din greutatea ei, fara a deveni umeda si lipicioasa. Astfel, umezeala nu va ramane pe corp sau in pilota.

Avantajele pilotei umplute cu lana:

  • este antialergica;
  • se curata usor;
  • elimina foarte repede umezeala ;
  • este a alegere buna in orice anotimp;

3. Pilota umpluta cu bambus

Pilota cu umplutura din bambus este perfecta pentru copii, deoarece bambusul este un material natural, cu proprietati antibacteriene, prietenos cu pielea si moale la atingere. Bambusul este o alegere buna atat pentru a fi folosit vara, cat si pentru iarna.

Avantajele pilotei din bambus:

  • este ideala pentru copii;
  • o alegere buna pentru orice anotimp;
  • este antibacteriana;
  • rezistenta in timp;

Daca nici una din aceste trei pilote nu ti-a satisfacut toate dorintele si nu esti inca sigura daca sa alegi o pilota cu umplutura naturala sau una cu umplutura sintetica (sau invers), hai sa vedem cateva informatii si despre cele din urma.

Pilota cu umplutura sintetica este o alegere potrivita pentru tine, dar numai in cazul in care esti dispusa sa o schimbi periodic. Acestea nu sunt la fel de costisitoare ca pilotele cu umplutura naturala, insa au o durata de viata mai scurta.

Fibrele sintetice folosite pentru realizarea pilotelor asigura o circulatie perfecta a aerului. Iar daca alegi o pilota a carei fibre sa fie tratate cu silicon, vei fi rasfatata cu moliciunea si finetea acestora, cu un somn linistit si sanatos.

Daca alegi pentru somnul tau o pilota din fibre sintetice, trebuie sa iei in calcul faptul ca pe aceasta nu o vei putea folosi tot anul. Pe perioada verii, vei avea nevoie de o pilota din fibre sintetice subtiri, iar pentru iarna, de o pilota cu fibre groase.

Indiferent ca alegi o pilota cu pene, lana, sintetica sau bambus, este obligatoriu sa ai in vedere cel mai important lucru: calitatea somnului tau.